Què és l’Àgora?

L’Àgora, és un espai de formació permanent, obert a totes les persones d’edat adulta interessades en ampliar i actualitzar els seus coneixements. Ofereix l’oportunitat d’escoltar grans conferenciants a través d’un programa de conferències quinzenals impartides per professorat universitari i professionals experts en cada matèria.

L’ideal de l’Àgora és el que s’expressa a la frase del filòsof Epicur (segle III aC): “Dir que encara no és hora d’aspirar a la saviesa, o que l’hora ja ha passat, és com dir que encara no ha vingut, o que ja ha fugit, l’hora de ser feliç”

QUÈ OFERIM?

  • Àgora ha iniciat la seva activitat el curs 2019-20 amb un programa de dotze conferències quinzenals, els dimarts segon i quart de cada mes i en diferents espais: La Massa, la Biblioteca de Can Manyer i el Casal Popular. El programa de conferències quinzenals és el punt de partida perquè, més endavant oferirà un ventall més ampli d’activitats: sortides, seminaris i tallers.
  • L’aula vol abastar, en les conferències de cada curs, un ampli ventall de temàtiques, que s’aniran concretant i prioritzant en funció dels interessos dels nostres associats, expressats a través de l’enquesta de satisfacció posterior a cada conferència, a través de qüestionaris periòdics, o en l’assemblea anual de socis.
  • Volem conèixer i debatre sobre temàtiques relatives a qualsevol tipus de pensament: filosòfic, sociològic, polític, científic, tecnològic, mèdic i un llarg etcètera.  I sobretot volem contrastar opinions i vivències en un entorn de convivència i diàleg.

COM HI PUC PARTICIPAR?

· L’Àgora finança les seves activitats a través de les quotes de les persones que s’hi associen. La seva quota de 35 euros per curs és el que fa possible l’Aula.

· Associar-se, doncs, és donar suport a la seva existència i permet accedir gratuïtament a les conferències del curs i decidir sobre els seus objectius, organització i funcionament.

QUI SOM?

  • L’Àgora neix i creix sota l’impuls i el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, La Massa CCV i el Casal Popular, i és un aposta en la línia d’enfortir la cohesió i el benestar social al nostre poble tot presentant una important oferta cultural a l’abast de tothom.
  • I ens hem proposat fer xarxa i, per això, l’Àgora és una Aula d’Extensió Universitària vinculada a la Universitat Pompeu Fabra i associada a l’Associació d’Aules de Formació Permanent de Catalunya (Afopa). Això li permet tenir accés a una molt àmplia oferta de conferenciants de les temàtiques més variades.
Create your website with WordPress.com
Per començar