[#LaCrònica] Ruta arqueològica de Can Boquet amb tast de vins i formatges

Ruta arqueològica de Can Boquet i tast de vins i formatges amb Bouquet d’Alella el dia 28 de maig de 2022

Una passejada des del neolític fins al present

Alguns, gairebé la meitat del grup, vam sortir del museu a les nou i ens vam enfilar fins la Roca d’en Toni on ens vam reunir a les deu amb la resta del grup a l’ombra de les alzines que fan companyia al dolmen. Allí, una trentena de persones de totes les edats vam escoltar les explicacions de l’Enric Ortega, director del Museu Arxiu de Vilassar, sobre el que hauríem de veure al llarg de la passejada:  l’espai arqueològic de can Boquet i la capella preromànica de Sant Salvador. El primer objecte d’anàlisi fou, com no podia ser d’una altra manera, el dolmen. Sens dubte el monument megalític més important de la zona. Destacà especialment que el que veuríem mostrava la continuïtat de poblament humà de la zona al llarg del temps, des del neolític fins l’actualitat

Vam abandonar la protecció de les alzines i vam començar la caminada (a vegades tranquil·la, a vegades més accidentada) a través de les restes neolítiques més destacades de la zona de can Boquet: Rocs d’en Sardinyà, Castell de Pedra, Cova d’en Pau, Cova d’en Joan, i, finalment la Cova de la Granota. A cada una d’elles vam poder gaudir de les explicacions de l’Enric, que a més ens va mostrar unes imatges de les restes trobades en cada lloc i que estan resguardades al Museu. Després de l’explicació davant la cova de la Granota vam desfer el camí fins a Can Boquet, on vam poder visitar la capella de Sant Salvador. Allí, asseguts a la fresca, l’Enric ens mostrà les peculiaritats i l’especial interès d’aquest monument preromànic. Abans de sortir en vam poder provar l’acústica, cantant amb la direcció de Joaquim Miranda.

Just davant de la capella, ran de l’espectacular ram de lledoners encaixat en la roca, teníem parada una taula amb formatges, copes i ampolles de vi, a punt per fer el tast que havia de tancar el nostre passeig. En Toni Cerdà Boquet ens va presentar els vins de Bouquet Alella, una part dels quals surten de les vinyes de can Boquet que ell conrea. Les seves paraules ens van ajudar a comprendre millor el passat, present i futur del conreu de la vinya en aquest altiplà, i també a copsar el seu profund amor per l’ofici i pel territori que conrea. Després de tastar els dos vins blancs, maridat cada un amb un formatge diferent, sempre acompanyats per les explicacions i els consells d’un especialista com en Toni, vam anar marxant, no sense abans gaudir de la meravellosa panoràmica que se’ns oferia des de l’era del mas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar