[#LaCrònica] Visita a la Fundació Miró

Visita guiada a la Fundació Miró el dia 17 de maig de 2022

El 28 d’octubre del 2021 Àgora acollia una molt interessant conferència de Montserrat Quer sobre Miró: «Joan Miró, poètica dels colors». El curs tot just estava començant. Mesos més tard, quan el curs ja entrava en la recta final, vint-i-quatre persones van agafar l’autocar a Vilassar de Dalt per fer una visita guiada a la Fundació Miró. Era el disset de maig de 2022.

El matí era assolellat i lluminós, i la Montserrat Quer ens va acollir a la Fundació i ens anà presentant l’obra de l’artista. Aquells quadres que ens havia anat explicant projectats a la sala del Museu i que ara, en el marc espectacular de l’edifici de Josep Lluís Sert, esdevenien reals i pròxims.

La primera part del nostre recorregut per la Fundació el vam dedicar a recórrer els espais on hi ha els quadres, murals i escultures de la col·lecció permanent del museu. Després la Montserrat ens va dividir en dos grups de 12 per visitar, primer un grup i després l’altre, l’exposició temporal «Miró. El llegat més íntim» on es mostren els nombrosos quadres que el pintor dedicà a la seva família, així com documents diversos (cartes, fotografies…) de la vida de l’artista. Havíem entrat a l’edifici a dos quarts d’onze i a la una ens vam fer l’obligada fotografia de grup amb la Montserrat Quer a la sortida. Una hora i mitja molt profitosa que va permetre comprendre més i millor allò que se’ns va explicar a la conferència. Després de les inevitables restriccions forçades per la pandèmia, Àgora encetava així una molt interessant línia d’activitats que va més enllà de les xerrades, proposant visites i sortides de caire cultural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar