[#Info] “Escoltar Bach” és la nova proposta d’activitat d’Àgora.

Benvolguts i benvolgudes,

Ens plau presentar-te «ESCOLTAR BACH».Un cicle de dues conferències sobre J.S. Bach a càrrec d’un autèntic especialista en el tema, el professor d’història de la música i gran divulgador musical Joan Vives Bellalta. Serà els dijous 10 i 17 de març a les 19 al Museu. Aquestes conferències s’afegeixen al programa d’ÀGORA, i els socis hi podreu accedir de manera gratuïta i els que no estigueu associats, haureu de pagar 5€ per cada conferència a la que vulgueu assistir, com és habitual.

ESCOLTAR BACH

A càrrec de Joan Vives.

L’obra musical de Johann Sebastian Bach (1685-1750), sens dubte una de les més fascinadores i admirades de tots els temps, va sorgir sempre a l’entorn de les necessitats dels diferents càrrecs que el compositor barroc alemany va ocupar durant la seva vida i que essencialment varen ser els d’organista, Kapelmeister i Kantor.

En aquest context es barregen obres vocals i instrumentals que responen a un estil transversal comú, però que alhora revela un coneixement profund de la singularitat dels dispositius que utilitza. A través d’aquestes dues xerrades repassarem alguns dels aspectes més destacats d’aquest personalitat tant en l’àmbit instrumental com en el vocal.

Dijous, 10 de març de 2022, 19.00h

El Bach organista i Kapelmeister”. La música instrumental.

L’activitat de Johann Sebastian Bach com a organista i Kapelmeister es varen traduir a efectes creatius en una important producció de música dedicada a l’orgue, al clavecí així com també de música de cambra i orquestral. El caràcter pràctic del seu ofici transcendeix en el llenguatge de tota aquesta música que es desenvolupa entre la dimensió pedagògica i la praxi interpretativa quotidiana.

Dijous, 17 de març de 2022, 19.00h

El Bach kantor”. La música vocal.

Si bé en la seva joventut l’obra vocal ocupa Bach només de manera tangencial, aquesta dedicació anirà creixent fins els anys de Leipzig en que esdevindrà el veritable epicentre de la seva activitat com a Kantor de les esglésies del casc antic de la ciutat. Bach sempre te clara la voluntat de servir amb la seva música al missatge de la paraula, tant en el repertori sacre com fins i tot en el profà.

Aquest és el nou programa d’aquest curs, que ja inclou aquestes dues conferències extra:

Gràcies pel teu interès i col·laboració

El Grup Impulsor d’Àgora

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar