[#LaCrònica] Marcel Costa: “Els fenòmens severs seran més intensos i més freqüents”

Conferència “De la gran gelada del 56 al temporal Glòria. Episodis meteorològics de la història recent de Catalunya” de Marcel Costa el 23 de març de 2021 al Casal Popular

Marcel Costa, biòleg de formació i apassionat de la meteorologia i gran divulgador, al llarg de la conferència va fer una repassada a alguns fenòmens meteorològics extrems en la nostra història recent. De cadascun d’aquests episodis en va fer una descripció detallada, acompanyada de nombroses imatges i retalls de premsa, una explicació precisa, tot analitzant els canvis en les circumstàncies atmosfèriques que  els han fet possibles, i una exposició de les seves conseqüències tant en el territori com en les persones.

Així, doncs, va explicar la gran gelada (la “siberiada”) del febrer de l’any 1956, el catastròfic aiguat de la nit del 25 de setembre de 1962, la nevada de Nadal del 1962, l’aiguat a Montserrat de juny del 2000, el torb del desembre del  2000, la calorada de l’estiu del 2003, les mànegues marines  i els tornados del setembre del 2005, la gran sequera del 2008, el temporal Glòria al gener del 2020.

Van seguir la conferència en directe unes trenta-cinc persones i unes vuit a través del canal de YouTube d’Àgora. Totes elles van poder participar en el llarg i interessant col·loqui que va seguir l’exposició. En les intervencions va aparèixer el problema del canvi climàtic i, parlant d’aquest tema , en Marcel Costa va concloure que “els fenòmens severs seran cada vegada més intensos i més freqüents”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar