[#LaCrònica] Persones meravelloses plenes de potencialitats

Conferència “Fer-nos savis” per Assumpció Salat. 25 de febrer de 2020

El dimarts 25 de febrer, més de noranta persones ens vam congregar per assistir a la sisena conferència d’Àgora, a l’equador de la programació del curs 19-20.

Sota el títol “fer-nos savis”, l’Assumpció Salat va anar transitant al llarg d’una hora entre les anècdotes de seva biografia personal i les reflexions filosòfico-psicològiques. El seu objectiu enllaçava plenament amb l’afirmació d’Epicur que serveix de leit motiv a la tasca d’Àgora i que la conferenciant recollí ben aviat: “Dir que encara no és hora d’aspirar a la saviesa o que l’hora ja ha passat, és com dir que encara no ha vingut, o que ja ha fugit, l’hora de ser feliç”.

La conferència era lluny d’una exposició de cap teoria psicològica científica. Més aviat s’ocupà de les velles -i eternes- preguntes de les filosofies morals, “què he de fer per ser feliç?”o “quin és el sentit de l’existència?” La distinció entre il·lustració i saviesa, la necessitat d’autoconeixement i autoestima, la consciència de ser persones meravelloses plenes de potencialitats, la concepció de la vida com una escola plena de lliçons (que no dificultats!) que ens permeten aprendre, el rebuig de la idea que hi hagi “persones tòxiques”… aquests van ser els protagonistes de les respostes de l’Assumpció a l’interrogant plantejat al títol de la conferència: el de la possibilitat i la necessitat de tornar-nos savis com a condició inexcusable per ser feliços (és a dits, per viure satisfets amb nosaltres mateixos).

Després d’una hora, l’Assumpció donà pas a les preguntes del públic, que s’interessà per diversos aspectes de l’exposició i ajudà així a enriquir-la i ampliar-la. Cap a dos quarts de nou ens vam acomiadar a l’espera de la nova cita: el dimarts 10 de març, amb Joan Antoni Melé, que tractarà de “la dignitat humana com a fonament d’una nova societat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar