[#LaCrònica] Apassionats pels Aiguamolls.

Conferència “Els Aiguamolls de l’Empordà, 40 anys d’una acampada històrica,” per Jordi Sargatal. 28 de gener de 2020

A les set del vespre, tal com estava previst, però no en el lloc on indicava el programa, ens reunim prop de noranta persones per escoltar en Jordi Sargatal. El grup impulsor del projecte Àgora ha decidit que l’acte, que s’havia de celebrar a la sala de la biblioteca, es faci al Casal. La nombrosa assistència a la conferència anterior -Garrigosa sobre Beethoven- ha obligat a canviar-ne la ubicació.

Després que la Gemma Bonet l’hagi presentat, en Jordi Sargatal fa una detallada i apassionant exposició de la seva lluita, als anys setanta, per evitar la urbanització de l’espai natural dels aiguamolls de l’Empordà, i del seu treball per regenerar-los fins a convertir-los en el que ara són. La seva biografia és, en bona mesura, la biografia dels aiguamolls.

Ornitòleg de professió, en Jordi transmet la seva passió pels ocells –i per la protecció de la natura en general- al llarg d’una exposició d’una mica més d’una hora, farcida d’anècdotes i petites històries que la fan especialment atractiva. Resulta impossible no quedar seduït pel personatge que, de petit, va quedar seduït per la contemplació d’un martinet i des d’aleshores no ha parat d’estudiar, contemplar i protegir els ocells. Ens quedem amb ganes de que ens expliqui més coses sobre els Aiguamolls, però no amb fotografies sinó en directe, sobre el terreny.

La propera cita d’Àgora és el proper dimarts 11 de febrer, també a la sala del Casal. L’Ada Parellada parlarà de “la cuina sostenible”.

One thought on “[#LaCrònica] Apassionats pels Aiguamolls.

  1. Gràcies!

    Missatge de ÀGORA del dia dc., 5 de febr. 2020 a les 10:49:

    > Carles Corbalán posted: ” Conferència “Els Aiguamolls de l’Empordà, 40 > anys d’una acampada històrica,” per Jordi Sargatal. 28 de gener de 2020 A > les set del vespre, tal com estava previst, però no en el lloc on indicava > el programa, ens reunim prop de noranta persones per esco” >

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar