[#LaCrònica] Beethoven rebenta la sala de la biblioteca.

Conferència “Beethoven, geni i revolució” per Joaquim Garrigosa. 14 de gener de 2020

Aquest dimarts, els socis d’Àgora van estrenar el 2020 amb una conferència de Joaquim Garrigosa sobre Beethoven. La sala d’actes de la Biblioteca Can Manyer era plena de gom a gom. L’èxit de la convocatòria era tal que els organitzadors van comentar que estudiarien alguna ubicació més còmoda per a futures conferències (dels noranta assistents, uns quinze van quedar sense seient). Després que la Montserrat Rosés fes una relació de l’extens currículum del conferenciant, en Joaquim Garrigosa va iniciar una autèntica lliçó magistral que, després del torn de preguntes, acabaria dues hores més tard.

Garrigosa distingí tres períodes en la biografia del músic. De cada un en destacà els trets més rellevants de la vida, de les relacions, i de l’entorn històric de l’artista, per acabar centrant-se en les característiques de la seva producció musical. Aquesta darrera l’il·lustrà a través de l’audició de fragments breus d’obres de Beethoven que Garrigosa anava comentant, assenyalant les semblances o diferències respecte de l’obra d’autors anteriors o posteriors. Això va permetre que els assistents poguessin apreciar com Beethoven parteix de l’herència de Bach o Mozart i crea ben aviat formes musicals sorprenentment modernes, precursores de la música més contemporània.

Els assistents a l’acte van poder gaudir així de les explicacions d’una persona altament qualificada que els permeté saber més i millor de la vida, l’obra i la influència de Beethoven. Això els permetrà gaudir millor de les creacions del geni de Bonn, unes creacions que, amb motiu del 250 aniversari del seu naixement, tindran una presència destacada en les programacions musicals al llarg d’aquest any.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar